"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Григоришин заблокував "Турбоатом"

Вівторок, 11 вересня 2007, 10:56 -

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин заблокував роботу нового менеджменту харківського підприємства "Турбоатом".

29 серпня господарський суд Харківської області наклав мораторій на всі рішення, ухвалені на останніх зборах акціонерів заводу.

Тим самим суд задовольнив позовну заяву ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент", що є міноритарним акціонером заводу (14,9% акцій) і належить Григоришину.

Як відомо, 28 серпня акціонери "Турбоатома" затвердили на посаді гендиректора підприємства голову Харківського обкому Соцпартії Віктора Суботіна.

Реклама:

До того ж була переформована наглядова рада підприємства, у результаті чого в ній залишилась одна людина Григоришина і шість представників інших акціонерів.

Адвокат компанії "Сварог Ессет Менеджмент" Олександр Терещук стверджує, що збори проходили з порушеннями, зокрема, не було правильно оформленого реєстру акціонерів.

У свою чергу, Суботін каже, що представники держкомісії з цінних паперів і фондовому ринку підтвердили, що реєстр оформлено за правилами.

Менеджер звинуватив Харківський госпсуд в упередженості: "Прямо скажемо, у нас є інформація, що все це робиться при значних мотиваціях несудового характеру".

За його словами, суд діє в інтересах "Сварог Ессет Менеджмент", відкладаючи ухвалення остаточного рішення на місяць. У зв'язку з цим "Турбоатом" подав відповідний позов до Апеляційного суду Харківської області.

У Фонді держмайна, що керує контрольним пакетом "Турбоатома", повідомили, що в даному судовому розгляді ФДМ не бере участі.

"Ми будемо клопотати перед судом про те, щоб фонд включили до розгляду справи", - відзначили в прес-службі відомства.

У групі "Енергетичний стандарт", що контролює Григоришин, упевнені в позитивному для них рішенні суду.

Там нагадали, що в липні госпсуд Харківської області визнав недійсним наказ ФДМ, яким у квітні 2007 року Суботін був призначений в. о. голови правління "Турбоатома".

Водночас, на думку експертів, зараз Григоришину не варто застосовувати ніяких силових дій щодо зміни менеджменту на "Турбоатомі". Не виключено, що після виборів у Верховну Раду зміниться розстановка сил в уряді і ФДМ.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: