Янукович обіцяє підвищити оклади бюджетникам на 34-36%

Вівторок, 11 вересня 2007, 15:03

Кабінет Міністрів має намір в 2008 році в середньому підвищити посадові оклади працівникам бюджетної сфери на 34-36% у зв'язку із введенням 3 етапу єдиної тарифної сітки.

Про це заявив прем'єр-міністр Віктор Янукович, відкриваючи засідання уряду.

"У зв'язку із введенням 3 етапу єдиної тарифної сітки ми будемо підвищувати посадові оклади бюджетникам, працівникам освіти й працівникам медичних установ", - заявив прем'єр.

На самому початку свого виступу Янукович зазначив, що той проект державного бюджету на 2008 рік, який розробив уряд, реальний і буде повністю виконаний.

Реклама:

З його слів, всі параметри, закладені в бюджет, спрямовані на розвиток країни, на підвищення економіки, створення механізмів мотивації, а це означає - підвищення соціальних стандартів рівня зарплат і пенсій.

"У зведеному бюджеті ми передбачаємо підвищення дохідної частини більш ніж на 50 млрд. гривень, і ці кошти ми будемо направляти на інвестиційний ресурс розвитку економіки й, безумовно, на підвищення соціальних стандартів життя наших громадян", - заявив прем'єр.

Янукович навів кілька прикладів підвищення посадових окладів для бюджетників, зокрема у вчителя школи оклад підвищиться на 35,7% і становитиме 1901 гривню, у лікаря-хірурга вищої категорії - на 34,5% і становитиме 1914 гривень, у дільничного лікаря-терапевта вищої категорії - на 34,7% і становитиме 1668 гривень, у лікаря швидкої допомоги вищої категорії на 34,7% і становитиме 2053 гривні.

Янукович також зазначив, що уряд планує продовжити пенсійну реформу.

"Пенсійна реформа, у першу чергу, буде спрямована на ліквідацію зрівнялівки... ми повинні встановити більш справедливі виплати для людей з більшим виробничим стажем", - підкреслив прем'єр.

З його слів, середня пенсія зросте до 685 гривень, збільшення пенсії буде приблизно на 103 гривні в середньому по всій країні.

Янукович підкреслив, що на засіданні уряд має намір схвалити проект державного бюджету в цілому й уже 15 вересня подати його у Верховну Раду.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні 5 вересня попередньо схвалив проект державного бюджету на 2008 рік, який буде запропоновано на розгляд Верховній Раді з доходами 250,2 млрд. гривень і видатками 269,5 млрд. гривень.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!