Азаров уявив, як стоїть на базарі і продає своє м'ясо

Вівторок, 11 вересня 2007, 16:31 -

Перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє про перенасичення українського ринку м'ясопродуктів.

Про це він сказав після засідання Кабінету міністрів у вівторок.

За словами Азарова, в основі підвищення цін на будь-який продукт лежить його дефіцит, однак дефіциту м'яса на українському ринку немає.

"Більше того, ми зараз не знаємо, куди дівати те м'ясо, яке ми закупили, бо на нього немає попиту, бо на ринку маємо надлишок", - пояснив віце-прем'єр.

Реклама:

Причиною збільшення ціни за таких умов, за словами Азарова, є спекулятивна складова інфляції, яку породжує політична реклама:

"От наприклад, я стою на ринку і продаю своє м'ясо по 23 гривні і чую кожен день, як істерична жінка кричить на всю країну, що вона не може купити за 40. Тоді я задаю собі питання, а чому я не можу поставити за 40?".

"Звичайно, у моєму місті за 40 не куплять, а за 24 – можуть. І я починаю пробувати: 24-25 - і купують", - резюмував віце-прем'єр.

Далі, за словами Азарова, оптові продавці, бачачи зростання попиту, починають піднімати закупівельні ціни і збільшувати поставки продуктів - таким чином створюється надлишок.

"Тому я звертаюся до підприємців: хлопці, не прогоріть зараз, у нас надлишок, ввезти ми це м'ясо зможемо, а вивезти – ні", - сказав віце-прем'єр.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: