"Кінгз Кепітал" звинувачують у створенні фінансової піраміди

Вівторок, 11 вересня 2007, 18:21

Лідер громадської ініціативи "За прозорість фінансових ринків" Тарас Загородній звинувачує компанію "Кінгз Кепітал" (Київ) у створенні фінансової піраміди.

Про це він заявив на прес-конференції в прес-центрі.

Зі слів Загороднього, під час дослідження діяльності кредитних товариств було виявлено компанію, діяльність якої підпадає під класифікацію "фінансової піраміди".

Зокрема, "Кінгз Кепітал" пропонує фізособам довірити їй свої кошти, у результаті чого обіцяє доходність 3% на місяць, або 36% річних.

Реклама:

Причому, за договором про партнерство й спільну діяльність, клієнт передає компанії мінімум 2,5 тис. гривень, мінімальний строк вкладення - 6 місяців, максимальний - рік.

У результаті, суть бізнесу компанії зводиться до скупівлі земель сільськогосподарського призначення й зміни їх цільового призначення.

Компанія купує розпайовану землю в селян, міняє її цільове призначення й продає в кілька разів дорожче, що не є законним.

Причому, юридична експертиза договору про партнерство й спільну діяльність показала, що "Кінгз Кепітал" не має права займатися такою діяльністю, і у випадку її припинення вкладники не мають можливості повернути свої гроші, тому що за договором вона їм нічого не винна.

У результаті створюється ефект "фінансової піраміди", коли махінатори збирають гроші з людей, а потім зникають з ними.

Як повідомлялося, раніше УАІБ заявляла про неправомірність діяльності "Кінгз Кепітал".

Компанія "Кінгз Кепітал" - приватне підприємство, зареєстрована як юридична особа 24 березня 2006 року; її директор - Олександр Бандурченко.

За даними компанії, її засновник - юридична особа республіки Беліз.

Громадська ініціатива "За прозорість фінансових ринків" створена з метою відстоювання прав споживачів у взаєминах з фінансовими інститутами.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!