"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов каже, що купив електроенергетику України законно

Понеділок, 10 вересня 2007, 10:27

Кандидат у народні депутати від Партії регіонів, бізнесмен Рінат Ахметов заперечує незаконність операції з купівлі акцій енергогенеруючої компанії-банкрута ВАТ "Дніпроенерго" і називає її економічно обгрунтованою.

"Що сьогодні говорять і пишуть про "Дніпроенерго"? Що операція напівпрозора, невигідна для держави", — зазначив Ахметов в коментарі "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Я хочу зрозуміти, відколи це інвестора, який відкрито запропонував реальний, економічно обгрунтований вихід із затяжної кризи підприємства, звинувачують у неринкових методах?", - запитав бізнесмен.

За словами бізнесмена, пропозиція по підготовці проектів оздоровлення "Дніпроенего" була заявлена через центральні ЗМІ і кожен охочий міг перемогти в конкурсі. Підконтрольна ж СКМ "Донбасівська паливно-енергетична компанія" запропонувала 400 млн. доларів у той час, коли 100% акцій "Дніпроенерго" оцінювалася на біржі в суму не більше 490 млн. доларів.

Реклама:

"Що держава має сьогодні? Контрольний пакет 50%+1 акція вже здорового підприємства з ринковою вартістю 1,5 млрд. доларів. І ця вартість, я упевнений, зростатиме", — переконаний Ахметов.

"Якщо держава вирішить продати свою частку, то отримає понад мільярд доларів. Так я хочу запитати: ми зробили добре чи погано?", - підкреслив він.

У самій "ДТЕК", що стала найбільшим недержавним акціонером "Дніпроенерго", в коментарі "Дзеркалу тижня" також спростували заяви про те, що енергетичний холдинг групи СКМ нібито здійснює скупку боргів окремих енергетичних активів.

"ДТЕК не скуповувала боргів жодних енергетичних активів і не зацікавлена у такому скуповуванні в майбутньому", — відзначили у корпорації.

В той же час Ахметов не прокоментував той факт, що, як писала "ЕП", основна частина боргів, які призвели підприємство до санації та банкрутства, накопичилася не перед приватними структрами, а перед державою.

"Економічна правда" за матеріалами "Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!