Харківський губернатор звинуватив СЕЗ "Донецьк" в загибелі цілого селища

Вівторок, 7 серпня 2007, 18:50

Агрокомбінат "Слобожанський" змушений згорнути своє виробництво в селищі Чкалівське Чугуєвського району в зв'язку з нерентабельністю виробництва м'яса на підприємстві. Винувата в цьому СЕЗ "Донецьк". Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, повідомляє "Остров" з посиланням на офіційний сайт губернатора.

"Ситуація в Чкалівському – прямий наслідок політики уряду в галузі виробництва м'яса. В селищі закривається найбільше на території України виробництво свинини", - повідомив Аваков.

У зв'язку з припиненням діяльності в цьому населеному пункті агрокомбінат передає на баланс селищної ради всю соціальну і комунальну сферу Чкалівского. "За які гроші селище буде опалюватися при непрацюючому комбінаті, і за які гроші будуть сплачуватися житлово-комунальні послуги - не відомо", - відзначив Арсен Аваков.

Основна проблема, за словами губернатора, фінансова. Реконструкція об'єктів комунальної сфери Чкалівського не була передбачена в жодному бюджеті.

Реклама:

"Так і виходить: ми тут дірки латаємо, а там мільярди шелестять між пальцями. І після цього скажіть мені, що вибори не потрібні. Хай живе вільна економічна зона "Донецьк", що вбила селище Чкалівське", - сказав губернатор Харківської області.

Раніше Арсен Аваков заявляв, що функціонування вільних економічних зон Донецької області фактично знищує тваринництво не тільки на Харківщині, але і в усій країні. При цьому він наводив дані, згідно яким ціна м'яса в середньому по Харківській області знизилася вдвічі.

"Що подешевіла ковбаса в магазинах? Зовсім ні! Просто мільйони гривень потрапили до кишені ділків з вільних економічних зон Донецької області, які знищують цілу галузь сільського господарства", – заявляв Аваков, виражаючи побоювання, що донецькі СЕЗ "цілком вб'ють виробництво м'яса в Україні, якщо вже не вбили!".

"Якщо уряд не в змозі контролювати процеси, що руйнують економіку цілої галузі, - заявив тоді Арсен Аваков, - йому слід подати у відставку".

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!