"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд прогнозує помірний імпорт зерна

Понеділок, 6 серпня 2007, 14:40

Міністерство аграрної політики України прогнозує незначний імпорт зерна в поточному маркетинговому році (МГ, липень 2007-червень 2008), незважаючи на скорочення його врожаю через несприятливі погодні умови. Про це повідомляє "Інтерфакс-Украина"

"Ми не очікуємо значних обсягів імпорту зерна", - сказав заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан на брифінгу в понеділок у Києві.

На його думку, врожай зерна поточного року і перехідні запаси попереднього МР дозволять забезпечити внутрішню потребу України.

Ю.Лузан припустив, що Україна буде імпортувати переважно дефіцитні види зернових культур, приміром, тверді сорти пшениці для виробництва макаронних виробів.

Реклама:

Він нагадав, що уряд пропонує надати пільги для імпортерів зерна, зокрема, скасувати ПДВ і установити нульове ввізне мито на зерно.

Як повідомлялося, Мінагрополітики прогнозує врожай зерна в поточному році в Україні на рівні 27-28 млн. т проти 34,3 млн. т у 2006 році. Внутрішня потреба України в зерні, за оцінкаи МінАП, складає близько 27 млн. т на рік.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Віктор Слаута повідомив про переговори з Казахстаном і Білорусією про імпорт зерна в Україну. Експерти вважають, що основними постачальниками зерна в Україну можуть стати Російська Федерація і Казахстан, з якими вже діє нульове мито на ввіз зернових.

Україні ставки ввізного мита на пшеницю і жито складають, відповідно, EUR40 за тонну і EUR20 за тонну.

"Інтерфакс-Украина"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!