Молдова заборонила рекламу сигарет

Четвер, 30 серпня 2007, 17:12 -

У Молдові заборонена будь-яка реклама тютюнових виробів, у тому числі організація різних розіграшів з видачею призів і ініціативи спонсорування різних масових спортивних або артистичних заходів.

Як повідомили в уряді республіки, це передбачається національною політикою в області здоров'я "Суспільство без тютюну, зловживання алкоголем і наркотиками". Програма розрахована на 15 років.

У документі зазначається, що попереджувальні написи, які обов’язково наносять на упаковку тютюнових виробів, будуть змінені й наведені відповідно до положення конвенції Всесвітньої організації охорони здоров'я із контролю над тютюном.

Реклама:

Також у Молдові планується посилити законодавство, що забороняє продаж тютюнових виробів неповнолітнім. Зокрема, буде заборонена роздрібна торгівля тютюновими виробами поблизу навчальних закладів. У той же час документ передбачає впровадження сучасних технологій виготовлення тютюнових виробів з метою зниження вмісту шкідливих речовин у тютюнових виробах.

Національна політика в області здоров'я також передбачає введення в Молдові суворої заборони на рекламу й пропаганду алкогольних напоїв серед молоді. На упаковку алкогольної продукції будуть наноситися додаткові попереджувальні написи про шкідливі наслідки вживання алкоголю.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: