Янукович пропонує Словаччині спільно побудувати ГАЕС

Вівторок, 28 серпня 2007, 15:44

Україна пропонує Словаччині спільно побудувати гідроакумулюючу електростанцію у Закарпатській області.

Про це заявили прем'єр-міністр Віктор Янукович і прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо під час спільного спілкування із пресою.

"Ми запропонували (Словаччині) будівництво нового гідроакумулюючого вузла у Закарпатській області", - сказав Янукович.

Він додав, що на зустрічі обговорювалися питання транскордонного співробітництва, розвитку транспортних коридорів, питання візового режиму, а також здійснення спільних інвестиційних проектів.

Реклама:

Янукович сказав, що Україна готова розглянути комплексну програму співробітництва зі Словаччиною й зазначив, що зараз ведеться робота на рівні експертів.

"Це буде стосуватися не тільки електроенергії, а й здійснення спільних інвестиційних проектів", - сказав він.

Прем'єр-міністр Словаччини сказав, що його країна зацікавлена в імпорті 2-4 млрд. кВт-годин електроенергії щорічно, однак поки що для збільшення обсягів поставок немає технічних можливостей.

"Прем'єр-міністр України виступив із пропозицією щодо інвестиційної участі Словаччини в будівництві нових енергетичних потужностей, компетентні міністри одержали вказівки відпрацювати проекти угод", - сказав Фіцо.

Він додав, що такі інвестиційні проекти дуже важливі з погляду енергетичної безпеки й участь Словаччини в цих проектах дасть їй змогу одержати право на майно й виробляти електроенергію.

Як повідомляло агентство, Україна й Словаччина домовилися про участь словацьких компаній у будівництві енергетичних об'єктів в Україні.

Янукович і Фіцо прибули в Ужгород для особистої зустрічі.

У лютому уряду України й Словаччини домовилися про збільшення експорту української електроенергії в Словаччину.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!