Нафтогаз почав погашати кредит у розмірі $600 млн

Вівторок, 28 серпня 2007, 19:05

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" почала погашення отриманого в 2005 році кредиту німецького Deutsche Bank у розмірі 600 млн доларів. На сьогоднішній день "Нафтогаз" уже виконав зобов'язання по кредиту в розмірі 54,5 млн доларів.

Повідомляється, що повернення кредиту стало можливим завдяки поліпшенню фінансового становища компанії в першій половині 2007 року.

"Нафтогаз України" зазначає, що, незважаючи на хронічну несплату підприємств комунальної теплоенергетики, махінації газопостачальних компаній із коштами, отриманими від населення за спожитий природний газ, безпрецедентне податкове навантаження, компанія в першому півріччі 2007 року забезпечила позитивний фінансовий результат, діставши чистий прибуток більше 300 млн гривень, вчасно виконала й продовжує виконувати всі свої зобов'язання, у тому числі й щодо повернення міжнародних кредитів.

Реклама:

У лютому поточного року компанія погасила кредит банку ABN AMRO у розмірі 200 млн доларів.

У цілому, з початку 2007 року "Нафтогаз України" виконав зобов'язання по кредитних угодах на суму більше 500 млн доларів.

Загальний кредитний портфель "Нафтогазу України" на сьогодні складає більше 2,2 млрд доларів, його обслуговування коштує близько 200 млн доларів щорічно.

Як повідомлялося раніше, 8 березня 2005 року Deutsche Bank відкрив "Нафтогазу" кредитну лінію на суму близько 2 млрд євро для реалізації міжнародних проектів компанії.

У квітні 2005 року Deutsche Bank виділив перший транш у розмірі 300 млн доларів по цій кредитній лінії, у жовтні - другий транш 300 млн доларів.

У середині серпня Deutsche Bank у листі до прем'єр-міністра Вікторові Януковичу попередив Кабінет міністрів про своє право вимагати від НАКу дострокового погашення зобов'язань через виведення з його власного капіталу державного пакета акцій "Укртатнафти".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!