Регіонали знайшли 100-мільярдну відповідь на звинувачення щодо тарифів ЖКГ

Четвер, 23 серпня 2007, 12:26

Народний депутат V скликання, член парламентської фракції Партії регіонів Олексій Плотніков заявляє, що в Україні вперше розроблена комплексна програма про структурні реформи в житлово-комунальному господарстві.

Як повідомили в прес-службі Партії регіонів, про це він заявив у своєму коментарі щодо програми реформування ЖКГ на 2007-2011 роки.

"Перш за все, варто зазначити, що програма спрямована на створення ефективнішої системи управління ЖКГ, а також на його демонополізацію", - зазначив Плотніков.

Крім цього, за його словами, даний проект передбачає беззбиткову роботу підприємств і технічне переоснащення галузі. "Тут же - залучення інвестицій, а також співпраця з міжнародними фінансовими установами і донорськими організаціями", - додав член Партії регіонів.

Реклама:

Крім того, підкреслив Плотніков, уряд має намір створити фонд розвитку ЖКГ, який займатиметься кредитуванням проектів в цій сфері. Передбачається зниження витрати умовного палива на відпустку тепла, електроенергії і підігріву води.

Реалізація даної програми в цілому обійдеться в суму 100 млрд. грн., з них 33,7 млрд. грн. планується виділити з державного бюджету, зазначив він.

"Жодна політична сила, ні напередодні виборів, ні будучи при владі, не створювала подібної програми. Хоча ця програма дуже важлива тим, що громадяни стикаються з проблемами, пов`язаними з житлово-комунальними послугами, щодня. Вона буде відповіддю на необґрунтовані звинувачення в нашу адресу щодо тарифів ЖКГ", - підкреслив Плотніков.

Нагадаємо, 22 серпня уряд схвалив проект закону України "Про внесення змін до Закону "Про Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2007-2011 роки".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!