Цушко зрозумів, що править "економічною імперією"

Четвер, 23 серпня 2007, 15:47

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко пояснює збільшення кількості своїх заступників необхідністю посилити економічний блок відомства.

Про це він сказав у четвер журналістам у Києві.

Цушко зазначив, що збільшення кількості заступників було розкритиковане, але, за його словами, призначення Анатолія Могильова заступником міністра пов`язане з тим, що він обіймає посаду керівника міліції в Криму, що, згідно з Конституцією АРК, передбачає поєднання з посадою заступника міністра.

Водночас Цушко підкреслив, що Федір Влад призначений його першим заступником з метою посилення економічного блоку відомства.

Реклама:

"За моєю ініціативою, знаючи, що я йду в відпустку… За роки незалежності вперше було піднято питання економіки у відомстві і господарській діяльності", - сказав Цушко.

За його словами, МВС – "це економічна імперія", в якій почав наводитися порядок.

Зокрема, він повідомив, що до відомства відносяться 97 тис. га землі, багато будівель і споруд, які здавалися за копійки, а також 800 підприємств, які представляють себе як збиткові, але насправді паразитують за рахунок МВС. Міністр також зазначив, що в відомстві не все гаразд зі зброєю", оскільки деякі області забезпечені на 140%, а інші - на 60. Водночас перекидання вимагає великої роботи.

"Навколо Міністерства створилася ціла система паразитів, яка під логотипом МВС збагачувалася", - додав Цушко.

"Для того, щоб подолати такі тенденції, тимчасово цей блок я підсилив", - пояснив міністр.

Також, за його словами, введення ще однієї посади першого заступника міністра пов`язане з тим, що він йде у відпустку, і Михайло Корнієнко виконуватиме обов`язки міністра внутрішніх справ.

Разом із тим міністр прогнозує, що після проведення реформи в міністерстві кількість заступників буде скорочена.

"Сказати, що це буде постійно… Думаю, що ні, в майбутньому в міністерстві слід робити реформу і скорочувати кількість заступників міністрів і департаментів", - сказав Цушко.

Крім того, він підкреслив, що впевнений за кандидатуру Влада. "За Федора Влада я ручаюся, як за себе", - відзначив міністр.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!