"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович розповів про п'ять областей, які годують всю країну

Вівторок, 21 серпня 2007, 13:04

Реформа місцевого самоврядування повинна розширити права регіональних властей, заявив прем’єр-міністр України Віктор Янукович у понеділок в ефірі Чернігівської обласної ТРК "Сівер-центр".

"Реформа місцевого самоврядування назріла, її потрібно проводити", - сказав він.

Як пояснив керівник уряду, тільки п’ять областей в Україні є донорами, інші - дотаційні. Тому, на думку Януковича, слід надати більше прав місцевому самоврядуванню і створити мотивацію для розвитку депресивних територій.

Реклама:

"Розширення прав регіонів, створення умов для розвитку самоврядування - підхід, який дозволяє керувати ситуацією на місцях", - підкреслив прем’єр.

На думку Януковича, гнучкий механізм управління територіями з наданням переваг місцевим властям сприятиме зростанню відповідальності регіональної влади перед населенням.

У той же час він закликав підійти до реформи зважено. Прем’єр зазначив, що процес передачі прав регіонам повинен бути поступовим і контролювати його повинна держава.

"Нам потрібно, щоб реформа почалася й ішла у напрямі передачі прав регіонам, але потрібно тримати руку на пульсі цього процесу", - зазначив Янукович.

Він сказав, що розглядає реформу місцевого самоврядування як складову конституційної реформи й не визначає тимчасові рамки її проведення.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!