"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Корпорація Порошенка почала штампувати тролейбуси

П'ятниця, 17 серпня 2007, 17:23

Корпорація "Богдан" почала серійне виробництво тролейбусів.

Про це повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

З його слів, перший серійний тролейбус "Богдан" Е-231 уже переданий міській владі Луцька в безплатну оренду із правом викупу через 3 місяці.

Він зазначив, що мерія Луцька зацікавлена в одержанні ще 6 тролейбусів до кінця року.

Реклама:

Красуля додав, що на початку 2007 року "Богдан виготовив 2 дослідних зразки тролейбусів, які потім випробовувалися, у тому числі й на вулицях Києва, а потім були удосконалені з урахуванням побажань експлуатантів.

Результатом удосконалення і став тролейбус "Богдан" Е-231.

Тролейбус виготовлений на базі автобуса А-231, має цільну конструкцію (без "гармошки"), низька підлога і пасажировмісність153 чоловік.

Красуля зазначив, що виробничі потужності дають змогу корпорації виробляти 100 тролейбусів за рік, але реальні обсяги виробництва будуть залежати від потреб ринку.

Корпорація "Богдан" закінчила 2006 рік із чистим прибутком 103,341 млн. гривень, чистий доход корпорації в 2006 році становив 6 452,17 млн. гривень.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року 20 підприємствами-виробниками й реалізаторами автомобільної й автобусної техніки, у тому числі Луцьким автомобільним заводом і заводом "Черкаський автобус", які виробляють автобуси модельного ряду "Богдан".

Корпорація виробляє автобуси "Богдан" на "Черкаському автобусі" і ЛуАЗі з використанням інтегральної конструкції кузова, що дає змогу встановлювати на кузов обладнання без використання шасі.

За інформацією ЗМІ контроль над корпорацією "Богдан" здійснює промисловий холдинг українського бізнесмена-"нашоукраїнця" Петра Порошенка.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!