Канада зацікавилася вугільним сходом України

Понеділок, 9 липня 2007, 14:57

Канада зацікавлена в співпраці з Донецькою областю, зокрема у вугільній промисловості.

Про це йшла мова в ході зустрічі Посла Канади Абайні Данн з головою Донецької облдержадміністрації Володимиром Логвиненком.

Посол відзначила, що в Україні перебуває вже півтора року, проте в Донецькій області ніколи не була.

При цьому Абайна Данн відзначила, що про східну частину України в Канаді практично нічого не відомо. Це пов’язано з тим, що представники української діаспори в Канаді в основному із Західної України.

Реклама:

"Нам би дуже хотілося розвивати відносини з Донецьком і Луганськом, тобто більше піти на схід", - сказала посол.

За словами Абайні Данн, вона обговорила з Логвиненком можливості співпраці між Канадою і Донецькою областю у вуглевидобувній промисловості, оскільки в їхній країні також, як і на Донбасі, багато шахтарських міст.

"У Центральній Канаді є дві провінції - Онтаріо і Квебек, це головні індустріальні центри країни, які пройшли через такі самі трансформаційні проблеми, які зараз, найімовірніше, існують у вас", - сказала вона.

"Я заохочуватиму наших (канадських – ред.) бізнесменів розвивати такі відносини", - відзначила посол.

Також Айбана Данн повідомила, що Канада співробітничає з Україною у сфері сільського господарства, це стосується як обладнання, так і вирощування сільськогосподарських угідь, налагодження роботи у фармацевтичній галузі, аерокосмічній, у сфері виробництва пластичних упаковок.

"Остров"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!