Третьяков купив "Профіль" і довірив його прес-секретарці Кучми

П'ятниця, 6 липня 2007, 10:38

Холдинг "Главред-медіа", який належить народному депутатові Олександру Третьякову, 4 липня підписав договір на придбання майнових та інтелектуальних прав на журнал "Профіль-Україна".

Сума операції склала 2 млн. грн. Головним редактором видання вчора була призначена Олена Громницька, пише Коммерсант-Украина.

"Ми вирішили купувати журнал у зв’язку з розширенням холдингу. Переговори велися близько місяця. Сума операції – 2 мільйони гривень", - заявив гендиректор холдингу "Главред-медіа" Віктор Шлінчак.

Він додав, що наступний номер "Профіля" з’явиться 25 серпня. "Видання виходитиме на 72 сторінках. Це буде зовсім інший журнал з абсолютно іншою концепцією", - заявив він.

Реклама:

Головним редактором "Профіль-Україна" стала Олена Громницька, колишній прес-секретар президента Леоніди Кучми і міністра палива і енергетики Юрія Бойка. Її кандидатуру запропонував Шлінчак.

Вчора Олена Громницька заявила, що приведе у видання нову команду: "Ми ж не купували людей, ми купували права на видання".

Як стало відомо, очолити журнал пропонувалося також колишньому прес-секретареві президента Віктора Ющенка Ірині Геращенко, яка зараз очолює інформаційне агентство УНІАН, і колишньому керівникові інформаційного департаменту Народного союзу "Наша Україна", а зараз членові Нацради з питань телебачення і радіомовлення Тетяні Мокріді.

Геращенко цю інформацію спростувала. А Мокріді повідомила, що знала про купівлю "Профіля-Україна", але "цілком задоволена своєю нинішньою роботою".

Віктор Шлінчак розповів виданню також про подальше розширення холдингу "Главред-медіа". Зараз, за його словами, ведуться переговори про купівлю ще трьох видань, назви яких він не уточнив.

Бажання розширити свій бізнес підтвердив і сам Третьяков. Він заявив про бажання придбати 100% газети Известия в Украине. "Я хотів би це зробити, але не можу", - сказав він. Крім того, Третьяков повідомив, що готовий купити радіостанцію. "Так, я придбав би одну з київських радіостанцій, але поки що нічого не продається. Якщо у вас будуть варіанти – дзвоніть, братиму", - сказав він.

Тижневик "Профіль-Україна" був запущений в 2003 році видавничим домом (ВД) "Профіт Прес" (який зараз належить власникові девелоперської компанії НСМ Андрію Заїці).

Спочатку видання було діловим, а в 2006 році, коли головним редактором видання став російський літератор Дмітрій Биков, журнал перейшов в нішу general interest.

Наприкінці того ж року "Профіль-Україна" очолила Альбіна Трубенкова. Тираж видання 34 тис. примірників.

Холдинг "Главред-медіа" в 2006 році був створений народним депутатом V скликання Олександром Третьяковим. Зараз у нього входять журнали "Главред" і "Телекритика", телекомпанія "Гравіс", "Нова газета", 51% акцій газети Известия в Украине і 40% акцій телеканалу City. Крім того, холдинг контролює інтернет-видання Главред, Vip-ua.com і Stars.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!