Секретаріат заперечує "ліквідацію" РУЕ, а російські газети чубляться між собою

П'ятниця, 6 липня 2007, 12:39 -

У Секретаріаті президента спростовують інформацію про те, що президент Віктор Ющенко висловлювався за виключення зі схеми поставок газу в Україну компанії "РосУкрЕнерго".

Учора вибухнув скандал, викликаний публікацією в російській газеті "Вєдомості", у якій повідомлялося, що в інтерв'ю цьому виданню президент України Віктор Ющенко заявив, що Київ може відмовитися від послуг швейцарського газового трейдера "РосУкрЕнерго" і вже з наступного року перейти до прямих поставок газу.

"Вєдомості" також повідомили, ніби Ющенко заявив, що виступає за європейський рівень цін на природний газ і, відповідно, - на транзит газу українською територією.

У відповідь міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що перехід на прямі відносини з Росією щорічно буде коштувати Україні додаткових 4 мільярди доларів.

Реклама:

У той же час, у Росії "Новая ґазєта" виступила з критичною статтею на адресу "Вєдомостєй". В НГ зацікавилася помилкою колег з "Вєдомостєй" на стільки, що провели власне міні-розслідування.

Так, у Секретаріаті НГ повідомили, що весь сир-бор розгорівся даремно, тому що "Віктор Андрійович говорив зовсім не те", а що саме - "про це можна буде прочитати на стрічці "Української правди", де знаходиться розшифровка запису бесіди президента з російськими кореспондентами".

Диктофонний запис, про який йшла мова, належав, як виявилося, кореспондентові російського видання "Ізвєстія" Яніні Соколовській, до якої за допомогою й звернулися президентські служби.

Соколовська, у свою чергу в бесіді з оглядачем НГ, повідомила, що Ющенко на зустрічі відзначив, що "питання про вилучення з газової схеми "РосУкрЕнерго" не стоїть".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: