"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українцям буде простіше працевлаштуватися в Польщі

П'ятниця, 6 липня 2007, 13:34

Громадянам України відтепер буде легше влаштовуватися на працю в Польщі. Відповідне урядове рішення поширюється також на росіян і білорусів.

Як повідомила в четвер польський міністр праці Анна Калата, східним європейцям дозволяється кожних півроку упродовж трьох місяців працювати без жодних спеціальних дозволів.

Для влаштування в Польщі на роботу українцям достатньо мати довідку від польського працедавця, зареєстровану в повітовому управлінні праці, і звичайно – візу, повідомляє Німецька хвиля.

Міністр праці Анна Калата переконана, що нове розпорядження стане в пригоді, зокрема, й будівельним фірмам, які зводитимуть об‘єкти для футбольної першості "ЄВРО 2012".

Реклама:

Проте, представники бізнесу скептично ставляться до чергових кроків уряду в напрямку лібералізації польського ринку праці. Хоча з минулого року українцям можна також без спеціального дозволу три місяці працювати в сільському господарстві, от уже другий сезон вони не поспішають скористатися такою можливістю.

Така стриманість з боку українських заробітчан пояснюється не в останню чергу будівельним бумом у самій Україні, але також чергами біля польських консульств і невеликою зарплатнею, що її пропонують українцям у Польщі.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!