Фірташ не загрожує українській електроенергії – угорська преса

Четвер, 5 липня 2007, 12:15

Представники трейдера Emfesz Kft (належить підприємцю Дмитру Фірташу) спростовують інформацію, що через будівництво нової електростанції Угорщина відмовиться від експорту української електроенергії.

"Нова електростанція на 2400 мегават, яку планує побудувати до 2015 року наша компанія, не зробить зайвим імпорт електроенергії з України оскільки орієнтована на заміну існуючих потужностей, що до того часу вийдуть з експлуатації", - цитує угорське видання "Вілаггаздашаг" речника компанії Бориса Шестакова.

Представник Emfesz також відзначив, що майбутня теплоелектростанція буде виробляти найдешевшу електроенергію в Угорщині після Пашкської АЕС. При цьому речник трейдера підкреслив, що Emfesz розраховує на потребу ринку, а не на дешевий газ від "Росукренерго". За його словами, дешевого газу "не існує в природі".

Emfesz планує збудувати перший блок електростанції потужністю 800 МВТ до 2011 року. На повну потужність в 2400 МВт Emfesz сподівається вивести електростанцію в 2015 році. Це дозволить їй зайняти 21% угорського ринку електроенергії та стати найбільшим виробником у країні.

Угорський газовий трейдер Emfesz Kft був заснований у вересні 2003. Компанією через Mabofi Holding володіє український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Реклама:

Emfesz має ліцензію на торгівлю природним газом в Угорщині, а також орендує в E.ON мережу розподільних газопроводів і ПСГ загальною потужністю 7,5 млрд кубометрів. Виручка компанії торік склав 778 млн дол., чистий прибуток - 73 млн. дол.

Споживання Угорщиною електроенергії складає 8000 МВт в рік, з них 400 МВт імпортується з України й 100 МВт зі Словаччини. До 2011 року споживання електроенергії в країні становитиме 8740 МВт, а до 2020 року - 11400 МВт.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!