"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Цушка нарахували хабарів на 8,5 млн. грн.

Четвер, 5 липня 2007, 15:13

Загальна сума задокументованих у 2007 році фактів хабарництва склала майже 8,5 млн. грн.

Про це в четвер в ході брифінгу повідомив начальник департаменту державної служби з боротьби з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ України Сергій Чорних.

Зокрема, за його словами, в 2007 році розкрито більше ніж 10 тис. злочинів у сфері службової діяльності.

При цьому він відзначив, що по кожному десятому злочину цієї категорії збитки перевищують 100 тис. грн. Також, за словами Чорних, виявлено майже 2 тис. фактів хабарництва.

Реклама:

Чорних також повідомив, що до суду вже направлено більше ніж 1,3 тис. кримінальних справ по злочинах про хабарництво. Зокрема, до відповідальності притягнуто майже 700 злочинців, серед них більше ніж 200 службових осіб органів влади і управління і більше ніж 250 контролюючих органів.

Чорних також відзначив, що за 6 місяців поточного року в установах і організаціях освіти розкрито майже 450 злочинів економічного характеру, зокрема 357 службової діяльності і 150 про хабарництво. Закінчене розслідування і направлені на розгляд до судів кримінальні справи по 252 злочинах.

"Особливого розмаху хабарництво набуває в період вступних іспитів, а також в період екзаменаційних сесій. Хабарі сягають не одного десятка тисяч гривень, таке здирства набуває системного характеру", - відзначив Чорних.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!