"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проти посадових осіб "Турбоатома" можуть порушити кримінальну справу

Вівторок, 31 липня 2007, 18:43

Господарський суд Харківської області визнав незаконним і недійсним наказ про призначення Віктора Суботіна в.о. гендиректора ВАТ "Турбоатом".

Про це повідомив заступник голови наглядової ради ВАТ "Турбоатом" Іван Ольховський, повідомляють Подробности.

"Віктор Суботін, як неодноразово повідомлялося, був призначений на посаду в.о. гендиректора "Турбоатома" наказом ФДМ України, що є правовим нігілізмом. І той факт, що ФДМ України не має права призначати "своїх" людей на такі посади, був підтверджений Господарським судом Харківської області, який своїм рішенням від 03 липня 2007 року визнав незаконним і недійсним наказ про призначення Віктора Суботіна", - підкреслив Іван Ольховський.

За словами Ольховського, в результаті визнання незаконним наказу про призначення Суботіна, наглядова рада ВАТ "Турбоатом", користуючись своїм законним правом, призначила в.о. генерального директора "Турбоатома" Віталія Івахна.

Реклама:

"Кандидатура Віталія Валерійовича Івахна була представлена і рекомендована Міністерством промислової політики України", - відзначив Ольховський.

Після призначення Івахна у встановленому законом порядку були внесені відповідні зміни про керівника ВАТ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. Після того, як Івахно став повноправним і законним в.о. гендиректора, Віктор Суботін вжив усі можливі заходи для перешкоджання виконанню обов’язків Івахном, і нове керівництво заводу просто не було допущене на завод.

"На підставі всіх цих фактів, а також того, що Суботін, не будучи посадовою особою ВАТ "Турбоатом" продовжує здійснювати дії від імені заводу, у тому числі й операції з фінансовими ресурсами, до прокуратури Харківської області, а також до Харківської міської прокуратури були подані відповідні заяви про скоєння посадових злочинів Суботіним", - повідомив Іван Ольховський.

За його словами, органи прокуратури визнали достатніми аргументи, викладені в заяві, про що свідчить прийом вказаних заяв до провадження прокуратури. Наразі органами прокуратури проводяться відповідні перевірки фактів, викладених у заявах, і вирішується питання про порушення кримінальних справ відносно Віктора Суботіна й інших посадових осіб ВАТ "Турбоатом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!