Соціалісти Рудьковський і Цушко знищують молодіжний туризм?

Понеділок, 30 липня 2007, 12:19

Спільним наказом МВС і Міністерства транспорту від 22 червня №450/167, яким затверджуються "Основні вимоги забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних перевезень", встановлюються єдині вимоги до автоперевізників, водіїв при організації перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень і визначається порядок затвердження цих перевезень з Державтоінспекцією МВС України і Головавтотрансінспекцією Мінтрансзв’язку.

Про це "ЕП" повідомили в Всеукраїнській молодіжній туристичній асоціації.

На перший погляд, наказ повинен поставити хрест на нелегальних автоперевізниках, але, на практиці, він фактично знищує молодіжний туризм, вважає президент Всеукраїнської молодіжної туристичної асоціації (ВМТА) Олександр Файнін.

ВМТА також підтримують Громадська ініціатива "Воля" (голова - Руслан Синельников), Ліга екскурсоводів Києва (голова - Вікторія Жук) та Асоціація студентів Києва (голова – Антон Терентьєв).

Перед кожним автобусним екскурсійним туром, за новими правилами, транспорт має пройти подвійний догляд.

Реклама:

При отриманні ліцензії для здійснення пасажирських перевезень існує норма, згідно якої автоперевізник повинен укласти письмовий договір про послугу з пасажирських перевезень, проведення передрейсового медичного огляду водія автобусу, на якому здійснюватиметься поїздка; проведення передрейсового контролю технічного і санітарного стану автобусу; проведення цільового інструктажу з безпеки дорожнього руху.

Зараз перевізники повинні ще й подавати автотранспорт для візуального контролю співробітниками ДАІ за декілька днів до рейсу, що на думку представників ВМТА є додатковим приводом для корупції.

"Ще одна норма передбачає, що екскурсійні тури можна виконувати тільки 2 рази на тиждень. Це просто знищує екскурсійний туризм – туроператори просто змушені будуть включати у собівартість простій автобусів, що у 2-3 рази може збільшити вартість екскурсій до тієї ж Софіївки, Олександрії або Качанівки, молоді туристи просто будуть позбавлені можливості знайомитися з унікальними пам’ятками архітектури, з нашою культурною спадщиною", - розповідає президент ВМТА Олександр Файнін.

На думку Файніна, дії МВС і Мінтрансзв’язку вилучають з ринку біля 30% усіх перевізників, бо вони просто не будуть у змозі потягнути нові бюрократичні процедури. Але, найголовніше - вони викорінюють приватне підприємництво і молодіжний (соціальний) туризм.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!