Українські компанії "зграями" побіжать на IPO

Понеділок, 30 липня 2007, 14:45

Керівник групи послуг із IPO відділу консультаційних послуг щодо угод міжнародної аудиторської компанії Ernst&Young Майкл Лінч-Белл розповів про те, що в найближчі два-три роки на IPO можуть вийти близько 60 компаній.

"Я маю на увазі не тільки лондонський, але й інші майданчики", - уточнив він.

Лінч-Белл також повідомив, що компанія Interpipe, яка належить Віктору Пінчуку, готується вийти на IPO вже наступного року, пишуть Экономические Известия.

Відповідно до діючих правил виходу на Лондонську фондову біржу, компанія повинна розмістити мінімум 25% акцій. Підготовка до виходу на IPO може обійтися в суму, що складає 3-8% від виторгу, отриманої в ході розміщення.

Реклама:

Лінч-Белл вважає, що довіру інвесторів можна завоювати, виводячи на IPO більше часток компаній. Держкомпанії також мають можливість вийти на IPO за допомогою депозитних розписок.

Interpipe є найбільшим виробником труб в Україні, контролюючи Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Новомосковський трубний завод, Нікопольський завод безшовних труб Niko Tube і Нікопольську трубну компанію (Дніпропетровська область).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!