"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ разом з ФБР викрили потужний канал переправи нелегалів

Понеділок, 30 липня 2007, 16:05

Служба безпеки України у взаємодії з ФБР, Департаментом поліції Нью-Йорка та митними службами США припинили діяльність одного з найбільш організованих і потужних транснаціональноих злочинних угрупувань, яке незаконно переправляло українців за кордон.

Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник начальника Головного управління боротьби з корупцією і організованою злочинністю СБУ Євген Скулиш, повідомляє proUA.

Скулиш відзначив, що транснаціональний канал діяв близько восьми місяців. За його словами, це злочинне угрупування було досить потужним, оскільки при оформленні людей за кордон використовувались дуже високоякісна техніка, за допомогою якої робились незаконні паспорти.

Як він відзначив, особам, які користувались такими послугами було це вигідніше, ніж оформлювати все легально. "В більшості з них були ті чи інші проблеми з законом. Їм треба було просто виїхати", - зазначив він.

Реклама:

У зловмисників було вилучено понад 150 паспортів та інших документів, що посвідчують особу, таких держав, як Ізраїль, Чехія, Росія, Німеччина, Португалія та ніші.

Скулиш підкреслив, що діяльність злочинної організації була добре законспірована і мала систематичний характер. Між організаторами та членами існував розподіл ролей. Кожен відповідав за певну «ділянку роботи».

Зараз проти правопорушників порушено кримінальну справу за фактом незаконне переправлення осіб через державний кордон, вчинене за попередньою змовою групи осіб. Ведеться слідство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!