У Німеччині почався страйк залізничників. Берлін паралізовано

Вівторок, 3 липня 2007, 11:14

Профспілки німецьких залізничників сьогодні продовжать серію попереджувальних страйків, початих у вихідні.

Як повідомляє Німецька хвиля, про намір приєднатися до страйкуючих працівників Deutsche Bahn заявили сьогодні, 3 липня, і машиністи локомотивів.

Приблизно, загальнофедеральний страйк відбудеться вже 3 липня з п'яти до дев'яти годин ранку й торкнеться поїздів як пасажирського так вантажного призначення.

За інформацією EuroNews, у Берліні сьогодні вже припинило роботу метро.

Реклама:

Мешканці столиці намагаються потрапити на роботу з 6-7 годин ранку, і усе ще стоять у пробках.

Сьогодні залізничники обіцяють провести ще масштабніші акції. Зокрема, буде зупинено рух на ряді напрямків у районі Берліна. Профспілки вимагають підвищити зарплату службовцям, у зв'язку зі значним зростанням прибутку концерну Deutsche Bahn, який координує роботу всіх залізниць країни.

У понеділок рух поїздів в 13 регіонах країни було перервано на два, а подекуди й на три години.

Через те, що це відбувалося зранку, тисячі пасажирів добралися на роботу із запізненням. Люди скаржаться, що ніхто їх не попередив про акції протесту.

Працівники німецького залізничного концерну Deutsche Bahn почали попереджувальний страйк, який торкнувся окремих міст й регіонів на півночі, заході й центрі Німеччині. Залізничники вимагають підвищення заробітної плати на 7%. Керівництво концерну Deutsche Bahn запропонувало двоступінчасте підвищення в цілому на 4%.

"Економічна правда" за матеріалами Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!