Продаж московського житла став вигідніше здачі в оренду

Вівторок, 3 липня 2007, 14:33

Власникам житла в Москві стало вигідніше продавати його, а не здавати в оренду, повідомляє газета "Вєдомості" з посиланням на підсумки опитування експертів ринку оренди квартир за перші шість місяців 2007 року.

За даними "Індикаторів ринку нерухомості", здача квартир в оренду може принести зараз дохід приблизно в 5-6% річних, що у два рази нижче темпів інфляції.

Через зниження прибутковості зменшився обсяг пропозиції, через що квартири економ-класу подорожчали в середньому на 1,5-3%, елітне житло - приблизно на 5%.

Оренда квартири в Москві обійдеться не менш ніж 600 доларів на місяць.

Реклама:

Попит на елітне житло також підвищився з 6 до 17% за період з березня 2006 року по березень 2007 року, вважає агентство нерухомості Blackwood. Остоженка лідирує за ставками оренди: в місяць за квартиру тут доведеться заплатити 40-45 тисяч доларів.

Росте популярність короткострокової оренди. Як відзначає агентство "Агент 002", навіть у сегменті дорогого житла економія в порівнянні із проживанням у готелі може доходити до 40-50%.

Згідно із прогнозами фахівців, під кінець року ставки оренди можуть вирости ще на 15-20%.

Причиною тому діяльність Федеральної податкової служби, що стурбована розповсюдженою практикою здачі житла без укладення письмових договорів. За даними ДУП "Мосжилсервіс" в 2006 році доходи від оренди житла задекларували лише 6 тисяч чоловік з 120 тисяч, яким належать дві та більше квартири.

Для порівняння приведемо дані зі статті "Вєдомостей" про ринок аренди житла в Нижньому Новгороді. Мінімальна ціна на місяць на квартиру в місті становить 5000 рублів.

Квартири дорожче 10-12 тисяч рублів на місяць можуть простоювати чекаючи мешканців кілька тижнів. Пропозиція на ринку зараз збільшилася, попит на елітні квартири впав.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!