Януковичу рекомендують домовитися з Киргизстаном по СОТ

Четвер, 26 липня 2007, 10:34 -

Робоча група зі вступу України до Світової організації торгівлі рекомендує Кабінетові міністрів завершити переговори з Киргизстаном для завершення підготовки необхідних для вступу документів.

Відповідно до повідомлення Мінекономіки, 23 липня в Женеві (Швейцарія) відбулося засідання робочої групи на чолі з заступником міністра економіки Валерієм П’ятницьким.

У ході засідання країни-члени робочої групи погодили тексти положень проекту звіту, підготовленого делегацією України і секретаріатом СОТ за результатами прийняття Верховною Радою України в травні пакета законодавчих актів з метою приведення національного законодавства у відповідність до норм організації.

Реклама:

Тексти окремих положень звіту, що вимагають додаткового узгодження на експертному рівні, зокрема, у сфері технічного, санітарного та ветеринарного регулювання, буде доповнено найближчим часом у ході двосторонніх консультацій.

Країни-члени заявили про підтримку якомога швидшого завершення Україною переговорів для набуття членства у СОТ і домовилися провести наступне засідання на початку жовтня поточного року.

Як повідомлялося, 21 червня під час візиту до Брюсселю (Бельгія) Президент Віктор Ющенко звернувся до Європейського Союзу з проханням про підтримку в питанні вступу України до СОТ.

Віктор Ющенко вважає за можливе вступ України до СОТ у листопаді 2007 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: