ГАЗ створить рекордно дешеве "народне авто"

Четвер, 26 липня 2007, 11:56

Автомобільний холдинг ГАЗ планує випускати дешевий "народний автомобіль". Нижегородський губернатор Валерій Шанцев прогнозує, що його ціна може бути рекордно низькою - на рівні 75 тис. рублів (близько 3 тисяч доларів США), що майже у два рази нижче аналогічного японського проекту для Росії.

Шанцев повідомив, що ГАЗ "планує приступити до випуску народного автомобіля" і в планах концерну "щорічні продажі порядку мільйону таких машин".

"Передбачається, що коштувати такий автомобіль для середнього класу буде не дорожче 3 тис. доларів", - помітив глава регіону й уточнив, що "проект розробляється, тому про те, як буде виглядати нова "народна Волга", говорити поки рано".

Реклама:

Як пишуть Вести, ГАЗ поки не зміг ні підтвердити, ні уточнити цінові й кількісні показники, наведені в заяві губернатора.

Раніше японська корпорація Ніссан повідомила про плани розробити дешевий народний автомобіль спеціально для країн з економікою, що розвивається, - Росії, Китаю, Індії й Бразилії.

При цьому вона, можливо, буде спиратися на технологічний союз зі своїм партнером і найбільшим акціонером - французьким Рено, повідомив у Токіо представник компанії. Особливості нового автомобіля японського виконання поки тримаються в секреті, однак нижня планка ціни, за відомостями ряду обізнаних джерел, складе близько 5 тис доларів.

Зараз роздрібна ціна Волги становить від 275 тис рублів (близько 11 тисяч доларів США). Тобто, якщо проект, про який говорить Шанцев, виявиться таким, що вдасться реалізувати, йтиметься практично про здешевлення кінцевого продукту російського автопрому в 3,7 рази.

Про комплектацію "народної марки" мови поки не йде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!