У Ющенка хочуть, щоб податкова публічно звітувала про ПДВ

Середа, 25 липня 2007, 10:45

Секретаріат президента пропонує доповнити проект Податкового кодексу нормою, згідно з якою Державна податкова адміністрація буде зобов’язана обнародувати на своєму сайті інформацію щодо сум відшкодування ПДВ.

Про це заявив керівник служби соціально-економічного розвитку Секретаріату президента Володимир Матвійчук у вівторок в ході круглого столу з обговорення V розділу проекту Податкового кодексу, що стосується податку на додану вартість, передає УНІАН.

Він повідомив, що з квітня Секретаріат президента не має інформації щодо ситуації з відшкодуванням сум ПДВ.

"З квітня і Міністерство фінансів, і Державна податкова адміністрація просто перевели в ранг державної таємниці питання сум невідшкодованого ПДВ. Ніхто не знає в державі, які суми сьогодні не відшкодовані. Що тут є таємницею?", - поцікавився Матвійчук.

Реклама:

За його словами, саме з цієї причини Секретаріат вніс пропозицію щодо обов’язкової публікації податковими органами інформації про стан справ з відшкодуванням ПДВ.

"Тому ми пропонуємо в проекті Податкового кодексу розділ "Загальні адміністративні норми" доповнити абзацом: "Державна податкова адміністрація кожного 10-го числа місяця після звітного розміщує на своєму сайті інформацію, в розрізі регіонів, щодо сум невідшкодованого податку на додану вартість, на початок і на кінець звітного місяця - сум податку, які відшкодовані впродовж звітного місяця, а також інформацію в розрізі податкових зборів, які достроково поступили до зведеного бюджету, зокрема державного бюджету і місцевих бюджетів в цілому", - сказав Матвійчук.

За його словами, відсутність даної інформації не дозволяє скласти чітку картину виконання держбюджету, а також аналізувати загальну динаміку податкових надходжень.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!