"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підлеглі Лавриновича заробляють на українцях, які люблять нестандартні весілля

Вівторок, 24 липня 2007, 13:27

Щороку українці готові витрачати на нестандартне святкування весіль десятки мільйонів гривень.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на статистику Мін’юсту щодо надання додаткових послуг органами реєстрації актів цивільного стану громадян.

Так наприклад, за перше півріччя 2007 року РАЦСи стягнули за надання додаткових послуг понад 16 млн. гривень.

За словами Лавриновича, значна частина з цих грошей стягувалася за послуги з проведення індивідуальних весільних обрядів, реєстрації шлюбу за межами РАЦСів, проведення обрядів заручин, ювілейних весіль, реєстрації шлюбів у святкові або вихідні дні тощо.

Абсолютним лідером з надання додаткових послуг, є Херсонська область.

Реклама:

За словами міністра, за прагнення відсвяткувати весілля нестандартним способом мешканці Херсонщини з початку року "збагатили державний бюджет" понад півмільйоном гривень.

Згідно зі статистикою, популярні додаткові послуги РАЦСів також у Волинській, Запорізькій та Одеській областях.

З початку року мешканці цих областей збагатили державний бюджет майже на 2,5 млн. гривень, що у 15-16 разів перевищує плату за надання в цих областях стандартних послуг з реєстрації актів цивільного стану громадян.

"Найскрутніша", за словами Лавриновича, ситуація у Вінницькій, Миколаївській та Черкаській областях.

Тут додаткові послуги, що надаються РАЦСами, лише у 5-6 разів перевищують стандартні послуги з реєстрації актів цивільного стану громадян.

У решті областей, а також у Києві та Севастополі додаткові послуги РАЦСів перевищили державне мито, стягнуте за стандартну процедуру реєстрацію актів цивільного стану громадян, у 9-13 разів.

Загалом, з початку року РАГЦСи стягнули понад 1,4 млн. гривень державного мита за реєстрацію шлюбів, розлучень, народжень, смертей, переміну громадянами імен тощо. Додаткові послуги перевищили цю суму майже у 12 разів.

Протягом першого півріччя 2007 року в Україні було зареєстровано 225679 народжень, 387346 смертей, 130921 одружень та 85463 розлучень.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!