"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Cуд врешті-решт дозволив Семенюк продати "Укртелеком"

Понеділок, 23 липня 2007, 12:56

Київський апеляційний адміністративний суд відмінив визначення Госпсуду Києва в забезпеченні позову компанії "Дотрін-2002" про заборону проводити аукціонні торги з продажу 1% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на Українській фондовій біржі 22 травня і на фондовій біржі "Перша фондова торгова система" (ПФТС) 8 червня.

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна.

За даними прес-служби, це рішення суд ухвалив 20 липня після кількох перенесень слухань через нез’явлення представників компанії "Дотрін-2002".

Представник прес-служби відзначив, що розгляд апеляції ФДМ про відміну визначення Госпсуду Києва в забезпечення позову ПП "Транском" відбудеться у вересні.

Реклама:

Нагадаємо, наприкінці травня Господарський суд Києва на забезпечення позову компанії "Дотрін-2002" заборонив проводити аукціонні торги з продажу 1% "Укртелекому" на Українській фондовій біржі 22 травня і на ПФТС 8 червня.

22 травня УФБ на виконання судового рішення зняла акції "Укртелекому" з торгів.

ФДМ вирішив проводити торги на УФБ з продажу акцій "Укртелекому" кожного тижня, доки пакет не буде проданий, проте 29 травня, 5, 12, 19 і 26 червня, 3, 10 і 17 липня торги не відбулися через відсутність заявок.

В той самий час, на ПФТС, після відміни торгів 8 червня, 15 червня було продано 0,07% акцій "Укртелекому" за 15,525 млн. гривень за стартовою ціною 1,15 гривні за акцію, проте 22 червня, 6, 13 і 20 липня торги знову не відбулися через відсутність заявок.

19 червня Госпсуд Києва на забезпечення позову ПП "Транском" заборонив продаж 1% акцій "Укртелекому" на Київській міжнародній фондовій біржі 21 червня, на Українській міжбанківській валютній біржі 11 липня і на фондовій біржі "Іннекс" 1 серпня.

Через відсутність заявок не відбулися торги з продажу 1% акцій "Укртелекому" на КМФБ 21 червня, 5, 12 і 19 липня.

Також ФДМ відмінив продаж 1% "Укртелекому" на УМВБ 11 і 18 липня через відсутність заявок.

ФДМ вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах у серпні-грудні й ініціює випуск депозитарних розписок в даному обсязі, а 5% акцій - на п’яти українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!