У Черновецького сходу відкидають наїзди Тендерної палати

Середа, 18 липня 2007, 11:31

Київська міська державна адміністрація вважає безпідставними обвинувачення Тендерної палати в порушеннях процедур державних закупівель на суму 960,3 млн грн у квітні-грудні 2006 і січні-червні 2007 року.

Про це заявив начальник Головного управління внутрішнього фінансового контролю й аудиту Геннадій Пліс.

"Заяви Тендерної палати про порушення Київською міською державною адміністрацією Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" голослівні й безпідставні", - сказано в повідомленні прес-служби Київміськадміністрації.

Пліс зазначив, що єдиного органу, який би одержував звітну та узагальнену інформацію про суми тендерів або про кількість порушень при держзакупівлях, не існує. Тому він сумнівається в цифрах, озвучених Тендерною палатою.

Реклама:

Крім того, Пліс додав, що законом визначений чіткий перелік державних органів та установ, які несуть відповідальність і здійснюють держнагляд та контроль у сфері держзакупівель, і Київміськадміністрації у цьому переліку немає.

За його словами, відповідно до закону, відповідальність за прозорість держзакупівель у тому числі несе Тендерна палата, як громадський орган контролю.

Крім того, адміністрація вважає, що визначати, чи були порушення при проведенні тендерів може тільки суд, тому вона має намір за допомогою суду довести відкритість і прозорість проведених нею тендерних процедур.

Як повідомлялося, Тендерна палата заявила про порушення Київміськадміністрацією процедур державних закупівель на суму 960,3 млн грн у квітні-грудні 2006 і січні-червні 2007 року.

Тендерна палата також заявила, що при держзакупівлях, проведених підрозділами адміністрації існують проблеми фіктивних тендерів, проведення тендерів за завищеними цінами, монопольні змови учасників, проштовхування своїх фірм.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!