"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович думає, що на виборах його "топитимуть" соціалкою

Середа, 18 липня 2007, 12:29

Прем’єр Віктор Янукович прогнозує, що під час виборів його уряд звинувачуватимуть у недостатньому фінансуванні пільг незахищеним верствам населення.

Про це Янукович сказав на засіданні Кабміну, коментуючи рішення КС, яким було скасовано постанову ВР про скасування пільг низці категорій населення.

"Популісти з популістичних міркувань вносять нереальні пропозиції, як зробити багатим український народ. Якщо ви це робите, то подавайте дві пропозиції – як заробити кошти і як їх витратити", - обурився Янукович.

"Якщо вностяться захмарні цифри підвищення зарплат, пенсій до європейського рівня – ми ж не повинні з такою неповагою ставитися до людей. В решті решт має бути совість! Обіцяти те, що неможливо виконати – це неповага до простих людей", - додав він.

Він повідомив, що у поточному році уряду "пропонують знайти і виплатити 67 мільярдів" пільг незахищеним категоріям населення.

Реклама:

"Тільки за рахунок чого це зробити – ніхто не сказав. Але механізм щороку один – рішення КС. А що може сказати КС? Закон треба виконувати", - сказав прем’єр.

"Це – технологія. І якщо 30 вересня відбудуться вибори, то уряд Януковича брати і питати, чого ви це не робите?", - зазначив він.

Янукович підкреслив, що його уряд "ніколи не займався популізмом".

"Мене знову штовхають, щоб я звинуватив керівників попередніх урядів, які скасували пільги. Я цього робити не буду, хоча з 2000 року пільг було скасовано багато", - сказав він.

Янукович навів приклади, в яких роках скільки було ухвалено законів з 2000 року, які передбачали скасування пільг.

"2005 рік – відомо, які люди працювали в уряді. Зупинено дію 7 законів і 10 норм", - обурився він.

Перед цим Янукович сказав, що у 2004 році 7 законів і 11 норм, але не уточнив, що в той час сам очолював Кабмін.

Він попередив, що поточні виплати зарплат і пенсій "повинні забезпечуватися на 100%".

"Якщо будь-яка стаття не буде профінансована своєчасно, відповідальні посадовці будуть за це звільнені", - сказав Янукович.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!