Європейці створюють свого тютюнового гіганта

Середа, 18 липня 2007, 13:29

Британська Imperial Tobacco Group досягла попередньої домовленості про купівлю іспано-французького виробника сигарет Altadis за 13 мільярдів євро.

Таким чином, у Європі з'явиться тютюновий гігант, який займе провідне місце на ринках Великобританії, Франції, Іспанії, Німеччини й деяких країн Східної Європи.

За інформацією Bloomberg, Imperial Tobacco Group, яка купує іспано-французьке підприємство по 50 євро за акцію, стане найбільшим виробником тютюнових виробів у світі.

Прагнення тютюнових підприємств до об'єднання пояснюється зниженням споживання тютюну в Західній Європі й, відповідно, втратою доходів дрібніших компаній.

Реклама:

Остаточне рішення про продаж Altadis буде прийнято найближчим часом на зборах акціонерів цієї компанії.

Altadis була створена після в результаті злиття іспанської Tabacalera і французької Seita. Компанії належить ряд відомих марок сигарет, включаючи Gauloises, "Балканська зірка" та "Прима".

Imperial Tobacco Group посідає четверте місце серед найбільших світових виробників тютюнової продукції. Компанія виробляє, у тому числі, сигарети під марками Davidoff, R1, West, Woodbines.

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!