Тендерна палата накинулась на Гриценка

Середа, 18 липня 2007, 16:48

Тендерна палата України встановила грубі порушення вимог чинного законодавства при здійсненні деякими структурними підрозділами Міністерства оборони процедур держзакупівель впродовж 2006 І-го півріччя 2007 рр. на загальну суму 296 084,62 тис. гривень.

Про це повідомив голова правління ТПУ Володимир Лаба на прес-конференції в середу.

За його словами, найбільш поширеними порушеннями були проведення закупівель за наявності всього одного учасника, завчасне визначення переможця торгів і відображення в тендерній документації суперечливих вимог до предмету закупівлі.

Лаба також зазначив, що мають місце порушення при підписанні договорів. Зокрема, договори підписуються з учасниками, які надали пропозиції, що не відповідають вимогам документації на проведення тендеру.

Реклама:

"Серйозним порушенням, яке спостерігається з року в рік, — це невідхилення тих пропозицій, які не відповідають документації, розробленій тендерними комітетами підрозділів (Міноборони)", — повідомив Лаба.

"Ми досліджували дві процедури на суму понад 16 мільйонів, і встановили порушення на цю ж суму, оскільки не було відхилено пропозиції, які суперечили документації", — додав він.

Предправління Тендерної палати звернувся до міністра оборони Анатолія Гриценка із закликом навести порядок в системі держзакупівель в міністерстві і притягнути винних до відповідальності.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!