"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Cadbury оштрафована за сальмонеллу в шоколаді

Вівторок, 17 липня 2007, 11:13 -

Британський виробник шоколаду Cadbury оштрафований на мільйон фунтів стерлінгів (близько $2 млн.) за зараження своєї продукції сальмонельозом, передає британський телеканал Sky News із посиланням на рішення Королівського суду Бірмінгема.

У 2006 році на фабриці найбільшого британського виробника шоколадних виробів у графстві Херефордшир, відбувся спалах сальмонельозу, внаслідок чого інфекцію підхопили близько 30 осіб, а понад мільйон шоколадних виробів Cadbury було вилучено з продажу по всій країні.

Минулого тижня компанія визнала себе винною в суді за шістьма пунктами звинувачення, які пов’язані з недостатнім забезпеченням гігієни на виробництві, відсутністю належної дезинфекції та ремонту приміщень шоколадної фабрики.

Реклама:

Раніше Cadbury визнала свою провину й за трьома іншими звинуваченнями, пов’язаними з халатністю під час постачання до торгової мережі продукції, яка могла виявитися зараженою.

За словами співробітника Cadbury, компанія витратила 20 млн. фунтів (близько 40 млн. доларів) на те, щоб "запобігти повторенню подібної ситуації в майбутньому".

РІА "Новості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: