"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Семенюк: Профспілки гальмують процес інвентаризації свого майна

Вівторок, 17 липня 2007, 12:54 -

Фонд державного майна України звинувачує Федерацію профспілок України у гальмуванні проведення інвентаризації майна профспілок.

Про це йдеться у заяві ФДМ.

У ФДМ нагадують, що законом "Про мораторій на відчуження майна, яке перебуває у володінні Федерації профспілок України" до 1 січня 2008 року встановлено мораторій на відчуження майна Федерації профспілок України.

Цим законом, зокрема, передбачено проведення повної інвентаризації майна санаторно-курортного, туристичного та фізкультурно-спортивного призначення, що перебуває у власності ФПУ.

Реклама:

У заяві зазначається, що для проведення інвентаризації майна була створена міжвідомча робоча комісія за участю народних депутатів, депутатів місцевих рад, представників ФПУ, інших професійних спілок та їх об’єднань, об’єднань роботодавців, ФДМУ, Рахункової палати, Державної податкової адміністрації України, представників правоохоронних органів.

У заяві зазначається, що у шести регіонах (у Дніпропетровській, Миколаївській, Луганській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях), в яких комісії були допущені на підприємства та отримали інформацію про майно, було встановлено, що частина майна - продана, частина - ліквідована, частина - передана у комунальну власність.

"У решті регіонів України, підприємства, на яких мала бути проведена інвентаризація, відмовили комісіям у допуску на підприємства та наданні матеріалів, посилаючись на заборону керівництва ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" та ЗАТ "Укрпрофтур", що створені за участю Федерації професійних спілок України", - йдеться у заяві.

"Така позиція Федерації професійних спілок України та господарських товариств, створених за участю Федерації професійних спілок України, фактично гальмує проведення повної інвентаризації майна профспілок та виконання завдань, поставлених Законом "Про мораторій на відчуження майна, яке перебуває у володінні Федерації профспілок України", - заявляють у Фонді держмайна.

У заяві зазначається, що робота ФДМУ в рамках міжвідомчої робочої комісії продовжується. "В цілому, завдання, які поставлені Законом "Про мораторій на відчуження майна, яке перебуває у володінні Федерації профспілок України" можуть бути остаточно вирішені за умови прийняття Закону "Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР", проект якого на даний час розроблений Міністерством економіки України", - заявляють у ФДМ.

У заяві також зазначається, що у разі продовження такого ставлення Федерації професійних спілок України до виконання вимог Закону "Про мораторій на відчуження майна, яке перебуває у володінні Федерації профспілок України", Фонд державного майна, вичерпавши в межах своїх повноважень всі важелі впливу, буде вживати відповідно до Конституції України та чинного законодавства вичерпних заходів, спрямованих на захист майнових прав держави.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: