"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Плющ думає, що Ющенко знешкодив "корупційну пухлину на тілі України"

Понеділок, 16 липня 2007, 18:00

Ефективне використання бюджетних коштів для здійснення державних закупівель постійно перебуває у сфері уваги РНБО, заявляє секретар Радбезу Іван Плющ.

"Питання державних закупівель до його остаточного урегулювання перебуватиме у сфері постійного контролю РНБО", - цитує Плюща прес-служба президента

"Цілком очевидно, що ця проблема є однією з ключових у низці заходів щодо забезпечення національної безпеки України", - додав секретар РНБО.

На його думку, чинний закон про державні закупівлі та внесені до нього зміни не створили передумови для формування прозорого та ефективного механізму використання бюджетних коштів.

Реклама:

"Більше того, у сфері закупівель товарів та послуг за бюджетні кошти виникли багатомільйонні зловживання, оборудки, корупційні діяння. Систематично завдавалось шкоди бюджетам різних рівнів, підривався авторитет держави в усій вертикалі державного управління", - зазначив Плющ.

Він також додав, що "нелегітимно продавлені неправомочним складом Верховної Ради зміни до закону про державні закупівлі лише погіршили становище у цій сфері".

Коментуючи рішення РНБО від 12 липня, яким Радбез доручив Кабміну оптимізувати процес державних закупівель, Плющ заявив, що воно обов'язкове для виконання всіма органами державної влади.

На його думку, цим рішенням "фактично знешкоджено небезпечну корупційну пухлину на тілі Української держави".

Як відомо, у п’ятницю президент Віктор Ющенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО щодо ситуації з держзакупівлями. Зокрема, Ющенко доручив Кабінету міністрів підготувати законопроект про внесення змін до закону про держзакупівлі.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!