Семенюк оскаржила звільнення директора "Турбоатома"

П'ятниця, 13 липня 2007, 16:19 -

Фонд державного майна України подав скаргу до Апеляційного суду Харківської області на рішення Господарчого суду Харківської області від 3 липня про скасування рішення Фонду держмайна про призначення виконувачем обов’язків генерального директора найбільшого виробника турбінного устаткування заводу "Турбоатом" (Харків) Віктора Суботіна.

Про це повідомили на прес-конференції 13 липня Суботін і представник ФДМ в суді у даній справі Дмитро Нестеренко, повідомляють "Українські новини".

За їх словами, апеляція була подана вранці, 12 липня.

Коментуючи на прохання журналістів дане рішення, Суботін 12 липня на прес-конференції заявив, що, маючи контрольні пакет підприємства, ФДМ раніше мав в наглядовій раді тільки двох своїх представників з шести членів наглядової ради.
Замінивши двох міноритарних акціонерів на своїх представників, ФДМ виконав свою квоту, довівши кількість своїх представників до чотирьох.

Реклама:

"З погляду статуту, дії Фонду держмайна є повністю законними", - заявив представник ФДМ Дмитро Нестеренко.

Нестеренко підкреслив, що при винесенні судом рішення були допущені ряд істотних порушень норм чинного законодавства.

Він повідомив також, що відповідна заява на користь ФДМ, як представника держави, подала прокуратура Харківської області.

Крім того, ФДМ надіслав у Верховну Раду лист з пропозицією розглянути доцільність виконання суддею Шведом, що ухвалив дане рішення, своїх професійних обов’язків.
Суботін припустив, що невдала спроба рейдерського захоплення підприємства може бути пов’язана із завершенням терміну апеляції за рішенням Господарчого суду.

Як повідомляло агентство, Суботін заявляє про спробу рейдерського захоплення підприємства 13 липня.

2006 рік "Турбоатом" закінчив з чистим прибутком 22,206 млн. гривень, зменшивши при цьому чистий дохід на 4,5%, або на 12,339 млн. гривень до 262,843 млн. у порівнянні з 2005.

ФДМ передав 75,22% акцій "Турбоатома" в управління державного концерну "Укратомпром".

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: