ГоловКРУ хоче знати, чи законно "Надра України" торгувала газом

Четвер, 12 липня 2007, 13:47

Головне контрольно-ревізійне управління (ГоловКРУ) звернулось до Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) з проханням роз’яснити, наскільки законно НАК "Надра України" продавала газ у 2005-2006 роках.

Про це повідомив на прес-конференції у четвер начальник Управління контролю в АПК, сфері використання надр та екології Головного контрольно-ревізійного управління Володимир Діхтярьов.

За словами Діхтярьова, упродовж двох років "Надра України" торгували газом за нерегульованим тарифом, не маючи для цього відповідної ліцензії. НАК продала 83 млн. куб. м газу на суму 44 млн. гривень.

ГоловКРУ вбачає у цьому порушення з боку національної компанії і збирається, після отримання роз’яснення від НКРЕ, подати на неї за це до суду.

Реклама:

Як повідомлялось, ГоловКРУ провела планові ревізії фінансово-господарської діяльності НАК "Надра України" і її дочірніх підприємств за 2005, 2006 і 1 квартал 2007 року, і виявило фінансові порушення на загальну суму 87 млн. грн.

НАК "Надра України" створена указом Президента від 14 червня 2000 року. До складу компанії входять 12 дочірніх підприємств і 2 суб’єкти господарювання. 100% акцій НАК належать державі, управляє ними Мінприроди.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!