Винних у крадіжці з "Дружби" можуть посадити на 15 років

Четвер, 12 липня 2007, 18:15

Затримані 21 червня під час спроби крадіжки нафти з магістрального нафтопроводу "Дружба" особи, а також їх спільники будуть притягнуті до кримінальної відповідальності згідно законодавства України.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Управління СБУ у Львівській області порушило кримінальну справу за фактом крадіжки нафти за ознаками злочину, передбаченого ст. ст. 15 ч. 2, 185 ч. 5 Кримінального кодексу України – "замах на крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах або організованою групою".

Відповідальність за цією статтею передбачає позбавлення волі від 7 до 15 років із конфіскацією майна.

Реклама:

Підрозділами СБУ проводяться оперативно-розшукові заходи із встановлення каналів збуту викраденої нафти. За підозрою у співучасті у скоєнні злочину затримано близько 20 осіб.

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що сприятиме доведенню кожного випадку скоєння правопорушення на об’єктах компанії до суду.

21 червня працівники СБУ затримали 2 паливозаправники MAN з напівпричепам-цистернами заповненими нафтою та 5 осіб під час несанкціонованого відбору нафти на 181 км ділянки "Броди-Держкордон".

Спроба крадіжки відбулася на території ВАТ "Сколівський спецкар’єр" Сколівського району Львівщини. Наслідки незаконного втручання в роботу МН "Дружба" були повністю ліквідовані протягом доби.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!