У Криму затримали групу російських бізнесменів-втікачів

Середа, 11 липня 2007, 12:28

Працівники карного розшуку Криму спільно із працівниками спецпідрозділу "Беркут" 11 липня затримали раніше оголошених в міжнародний розшук за підозрою у великому шахрайстві групу російських бізнесменів.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на Фонд ошуканих акціонерів "Уралінвестенерго".

Згідно з повідомленням, затримані є колишніми керівниками декількох машинобудівних підприємств, що входили до промислової групи "Уралінвестенерго" (Єкатеринбург, Росія).

Серед них члени ради директорів "Уралінвестенерго" Васілій Бурага (колишній директор заводу "Уралхіммаш"), Андрєй Рижиков (колишній директор "Уральського компресорного заводу"), Дєніс Тасаков (колишній директор "Южноуральського арматурно-ізоляторного заводу") та Владіслав Бутін (колишній директор заводу "Стройдормаш").

Реклама:

Зазначені особи більш ніж півтора року були в міжнародному розшуку і переховувалися від російських правоохоронних органів на території України.

Згідно з повідомленням, відносно них порушено 7 кримінальних справ за фактами великого шахрайства, навмисного банкрутства і легалізації злочинних доходів.

Зокрема, затримані підозрюються у викраданні пакетів акцій великих підприємств на суму 5 млрд. російських рублів (117 млн. доларів).

Окрім цього, ці особи підозрюються у великих махінаціях на раніше підконтрольних їм українських підприємствах.

"Крім традиційного приховування доходів в особливо великому розмірі Васілій Бурага і його партнери звинувачуються у виведенні промислових активів, зокрема до суміжної Білорусії", - сказано в повідомленні.

В результаті даних шахрайських дій суттєвої шкоди завдано державним бюджетам Росії й України, також свого майна позбулися 36 тис. акціонерів "Уралінвестенерго".

Затримання було проведене в рамках кримінальної справи за ст. 159 Кримінального кодексу Росії (шахрайство), в рамках якого в червні 2007 року Кіровський районний суд Єкатеринбургу вже засудив двох екс-керівників "Уралінвестенерго" Вадіма Губіна і Павла Подкоритова до 5,5 років позбавлення волі.

Зараз вирішується питання про арешт затриманих та їх екстрадицію до Росії.

Промислова група "Уралінвестенерго" контролювала 12 підприємств енергетичного машинобудування і електромережевого будівництва в Свердловській і Челябінській областях Росії.

У 2004 році промислова група придбала великі пакети акцій українських підприємств "Рівненський завод високовольтної апаратури" та "Львівська ізоляторна компанія". Найбільшими акціонерами компанії були 36 тис. працівників і ветеранів енергетичної галузі Уральського регіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!