Богатирьова "наїхала" на Азарова і Мороза за держзакупівлі

Середа, 11 липня 2007, 14:06

Почесний президент Тендерної палати України, голова фракції Партії Регіонів Раїса Богатирьова критикує позицію віце-прем'єра Миколи Азарова щодо змін до закону про держзакупівлі.

Як сказано у повідомленні Тендерної палати, Богатирьова "уважно ознайомилась з останніми коментарями" Азарова щодо набрання чинності змін до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", проголосованих 19 червня 2007 року, та ситуацією навколо публікації вказаного документу.

"Хотілось би нагадати Миколі Яновичу, що саме коаліція, координатором якої я, до речі, є, призначила його на займану ним посаду. Ми повинні працювати над удосконаленням законодавства у сфері державних закупівель, однак уже у майбутньому парламенті, а не влаштовувати незрозумілі ігри навколо опублікування закону", - сказала Богатирьова.

"Цей закон не був офіційно оприлюднений, а відтак не набув і не набуде чинності. Цей факт визнають усі", - наголосила вона.

Реклама:

Коментуючи питання щодо законності опублікування закону за підписом голови Верховної Ради 5 скликання Олександра Мороза, вона повідомила, що "непогано було б окремим високопосадовцям інколи уважно читати Конституцію, тоді такі б питання не виникали".

"Кожний законослухняний громадянин України зобов’язаний виконувати Конституцію та ухвалу суду, тим паче, людина, яка носить високе звання - голова Верховної Ради України", - додала Богатирьова.

Також вона зазначила, що вона проти виведення державних підприємств із-під дії закону, оскільки це, на її думку, призведе до значних розкрадань державних коштів.

При цьому, Богатирьова зазначила, що її здивував той факт, що закон, опублікований з метою ознайомлення громадськості, розміщений у офіційних державних виданнях (газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр"), "які читають переважно чиновники".

"Однак, даний документ чомусь не опублікували в загальночитабельній пресі, щоб з ним дійсно могли ознайомитись широкі верстви населення", - сказала вона.

Як відомо, Азаров має намір доручити генпрокуратурі розслідувати ситуацію, яка склалася навколо газети "Урядовий кур'єр", суботній номер якого не вийшов у повному обсязі.

У газеті були розміщені матеріали прес-служби Верховної Ради: повідомлення для ЗМІ і фотокопія Закону "Про внесення змін до закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", який ухвалила Верховна Рада, проте не був підписаний президентом.

Азаров вважає закон чинний, попри заборону Господарським судом Києва за позовом Тендерної палати оприлюднювати його в "Урядовому кур’єрі".

"Українська правда", "Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!