Підлеглі Ющенка підтримали Богатирьову у війні з Азаровим

Середа, 11 липня 2007, 16:34

Секретаріат президента звернувся до Генпрокуратури в зв’язку з "свавільними спробами" оприлюднити закон про держзакупівлі, який не був підписаний Віктором Ющенком.

Про це повідомив на брифінгу заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

"Наскільки мені відомо, цим питанням займається Генпрокуратура. Звернення було спрямовано першим заступником глави секретаріату президента", - сказав Пукшин.

Він пояснив, що Верховна Рада ухвалила цей закон у період, коли вже була неправомочною, оскільки в цей момент діяв указ президента про дострокові вибори.

Реклама:

"Закони, прийняті неповноважною Верховою Радою, не породжують правових наслідків", - додав Пукшин.

"Після ухвалення закон був скерований на підпис президенту, але якщо президент не наклав вето, не повернув до парламенту, ніхто не має права його оприлюднювати. Мороз може оприлюднювати тільки після вето президента", - зазначив Пукшин.

"Якщо закон буде повішений на паркані, це не значить, що він офіційно оприлюднений", - сказав він.

Пукшин повідомив, що коли намагалися оприлюднити в Урядовому кур’єрі закон про держзакупівлі без підпису президента, "діяла ухвала суду, яка забороняла друк".

"Ухвала не була виконана, і у правоохоронних органів є підстави перевірити, хто втручався в те, щоб закон все-таки був оприлюднений", - додав Пукшин.

Як відомо, зараз триває боротьба навколо закону про державні закупівлі. Перший віце-прем'єр Микола Азаров вважає закон чинним, водночас почесний президент Тендерної палати України Раїса Богатирьова називає таку позицію Азарова безпідставною, оскільки друкувати закон заборонено судом.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!