З 1 серпня в Києві будуть нові тарифи на паркування. До 7 грн. за годину

Вівторок, 10 липня 2007, 14:49

У Києві з 1 серпня будуть уведені нові тарифи на паркування автотранспорту, які складуть від 3 до 7 грн. за годину.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив заступник глави Київської міськадміністрації Ірена Кільчицька.

За її словами, найвищі тарифи на паркування будуть у центральній частині міста - 7 грн. за годину, по мірі видалення від центра - 5 грн. й 3 грн.

Введенню нових тарифів передуватиме робота з вивчення можливостей кожної парковки, в результаті чого для них буде встановлений мінімальний плановий обсяг доходів. Також планується провести навчання для паркувальників на двотижневих семінарах.

Реклама:

Кільчицька нагадала, що у квітні Київська міськадміністрація відкликала в районних "Парксервісів" раніше погоджене підвищення тарифів на паркування в розмірі від 3-х до 10 грн. за 1 годину, оскільки це жодним чином не відбилося на надходженнях до бюджету. Таким чином, підкреслила вона, з квітня на території всієї столиці діє раніше погоджений єдиний тариф у розмірі 1 грн. за 1 годину.

Вона також повідомила, що з 1 серпня почнеться обкатування пілотних проектів по безготівковій оплаті за допомогою мобільного телефону на паркуваннях біля Бессарабської та Вокзальної площ, уже обладнаних засобами відеоспостереження.

При цьому власники автотранспорту будуть платити за паркування по фіксованих ставках, однак, для обкатування безготівкового способу розрахунку їх будуть просити ввести на свій мобільний телефон певний код для врахування часу перебування автомобіля на парковці. В експерименті будуть задіяні всі оператори мобільного зв'язку.

Кільчицька нагадала, що відповідно до рішення Київради в столиці визначений єдиний оператор з паркування транспортних засобів у столиці, а також стягнення паркувального збору й виготовлення єдиних абонементних талонів по паркуванню автотранспорту - комунальне підприємство "Київтранспарксервіс".

Вона також не виключила, що надалі вартість 1 години паркування в центральній частині міста може бути збільшена до 30 грн.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!