"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кільчицька розповіла про масові стерилізації в Києві

Вівторок, 10 липня 2007, 15:17

З вересня в Києві почнуть стерилізувати бездомних тварин.

Про це на прес-конференції у вівторок заявила заступник голови Київської міської держадміністрації Ірена Кільчицька.

Кільчицька підкреслила, що в усьому світі бездомних тварин не умертвляють, а саме стерилізують.

"Реально ми можемо зайнятися стерилізацією тварин з вересня", - зазначила заступниця голови КМДА, додавши, що вже зараз західні фахівці готові надати всю необхідну для цього допомогу.

Реклама:

Крім того, у всіх районах Києва будуть створені міні-притулки, де бездомні тварини будуть знаходиться після стерилізації, а також до відправлення в загальні притулки.

Кільчицька повідомила, що в притулку в Бородянці на сьогодні може знаходитися близько 500 тварин, але, оскільки територія цього притулку велика, можна створити умови для утримання більшої кількості тварин.

На додачу до цього на Сирці в Києві уже виділено 80 соток для будівництва ще одного притулку для бездомних тварин. За словами заступниці голови КМДА, вже оформлені всі необхідні документи на землю.

Кільчицька підкреслила, що на сьогодні підрахувати точну кількість бездомних тварин у столиці не можна, але, за попередніми даними, їхня чисельність складає близько 30 тис.

Заступниця голови КМДА також повідомила, що в Києві вже працює "гаряча лінія" (номер 051), яка приймає повідомлення про бездомних тварин, а також щодо жорстокого поводження з екзотичними тваринами.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!