"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київській ТЕЦ-6 дадуть газ лише після погашення боргів

Вівторок, 10 липня 2007, 20:11

Дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз України" "Газ України" відновить постачання газу теплоелектроцентралі-6 (ТЕЦ-6), яка належить енергопоставляючій компанії "Київенерго", після погашення 30 млн. гривень заборгованості за спожитий газ.

Згідно з повідомленням прес-служби "Газу України", "Київенерго" накопичила 30 млн. гривень боргу за спожитий газ з початку 2007 року.

"Газ України" доручив газотранспортним і газопоставляючим організаціям припинити безоплатне споживання газу "Київенерго" у виконання рішень наради під керівництвом віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва від 5 липня і відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 27 грудня 2001 року, згідно з якою постачання газу здійснюються при 100%-ому рівні розрахунків.

Компанія заявляє, що "Київенерго" постійно порушує власні договірні зобов’язання відносно 100%-их розрахунків за спожитий газ.

Реклама:

Зокрема, в липні компанія розрахувалася грошовими коштами тільки на суму близько 600 тис. гривень, що дорівнює платі за газ, споживаний компанією за один день.

За даними "Газу України", кияни своєчасно платять за комунальні послуги.

"Кияни, які в повному обсязі платять за надані комунальні послуги, мають право звертатися в судові інстанції з метою отримання компенсації за відсутність гарячих водопостачань з боку "Київенерго", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, "Київенерго" заявило про те, що не може відновити постачання гарячої води після проведення випробувань на житлові масиви Оболонь, Троєщина, Лісовий і Воскресенка через обмеження дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Газ України" постачань газу 6-ій теплоелектроцентралі (ТЕЦ-6).

На початку липня газопоставляючі підприємства припинили постачання газу ряду найбільших боржників - підприємствам комунальної теплоенергетики в Луганській, Дніпропетровській і Харківській областях.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!