"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче ввести звання "Заслужений гірник України"

П'ятниця, 8 червня 2007, 11:41

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ввести почесне звання "Заслужений гірник України".

Про це говориться в законопроекті №3608 "Про внесення змін до статті 10 закону України "Про державні нагороди України", зареєстрованому в Раді 7 червня, передає "Обком" з посиланням на Українські новини.

Згідно з пояснювальною запискою, у зв'язку з тим, що гірничовидобувна галузь є специфічною (видобуток руди та флюсів проводиться як підземним, так і відкритим способом), почесне звання "Заслужений шахтар України" не може бути привласнено працівникам більшості підприємств галузі у зв'язку з тим, що в кваліфікації професій цих підприємств відсутня професія шахтар.

Введення звання "Заслужений гірник України" буде мати позитивні соціально-економічні наслідки, оскільки підвищить мотивацію праці в гірничодобувній галузі.

Реклама:

Додаткових фінансових витрат прийняття цього законопроекту не потребує, оскільки присвоєння цього звання (із врученням відповідних нагород) буде проводитися за рахунок відповідного зменшення кількості привласнених звань "Заслужений працівник промисловості України".

Як повідомлялося, Кабмін просить Раду підвищити престижність шахтарської праці.

Законопроект, запропонований урядом, передбачає підвищення заробітної плати працівникам, зайнятим на підземних роботах, до 30% від основної, обчисленої на підставі законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати на відповідний період, зниження для них прибуткового податку до 10%.

Законопроект також передбачає введення ордену "За доблесну шахтарську працю" І, ІІ та ІІІ ступенів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!