"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черномирдін: ціни на російський газ для України збережуться до 2008

Середа, 6 червня 2007, 16:30

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін не бачить причин для підвищення ціни на російський газ для України і прогнозує її збереження до 2008 року.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Я не думаю, що до кінця року зміниться ціна газу", - сказав Черномирдін. Він повідомив, що не бачить для цього передумов.

"Що стосується наступного року, то ціна, звичайно, буде мінятися... Вона міняється й для громадян Росії", - сказав Черномирдін.

Реклама:

Він підкреслив, що ціна на газ - дуже складне питання і буде змінюватись в залежності від ситуації на ринку.

Як повідомляло агентство, у квітні голова комітету Державної Думи з СНД та зв'язків із співвітчизниками Андрєй Кокошкін прогнозував зростання цін на природний газ, що імпортується в Україну, через політичну кризу.

2007 року Україна одержує природний газ по 130 дол. за тис. куб. м, що на 36,8% більше від ціни газу, який поставлявся в 2006 році ($95 за тис. куб. м).

Ставка транзиту російського газу зафіксована угодою від 4 січня 2006 року на 5 років і становить $1,6 за 1 тис. куб. м на 100 км.

В 2007 році Україна не має наміру закуповувати природний газ російського походження, маючи домовленості з Узбекистаном про поставки через компанію "РосУкрЕнерго" 7 млрд. газу за рік і Казахстаном про поставки 8,5 млрд. куб. м газу за рік, а також з Туркменістаном про поставки 42,5 млрд. куб. м газу за рік.

Нагадаємо, сьогодні міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що ціна на газ не буде підвищуватися, тому що, за його словами, Україна не одержує російський газ, - весь газ у країну надходить із Середньої Азії.

"Українські новини", "Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!