"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія та Італія прокладуть "Південний потік" дном Чорного моря

Понеділок, 25 червня 2007, 10:37 -

Російський концерн "Газпром" й італійська компанія ENI домовилися про будівництво нової газопровідної системи "Південний потік" з Росії до Європи через акваторію Чорного моря, передає РІА "Новості".

Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації проекту ENI та "Газпром" підписали сьогодні в Римі за присутності міністра економічного розвитку Італії П'єрлуїджі Берсані й міністра промисловості та енергетики РФ Віктора Христенка.

Міністри в спільній заяві схвалили плани компаній зі створення нової газопровідної системи.

"Південний потік" - система нових газогонів, які з’єднають Росію і Європейський Союз дном Чорного моря. Це черговий крок у реалізації стратегічної угоди, підписаної в листопаді 2006 року між ENI та "Газпромом".

Реклама:

Передбачається, що морська ділянка газопроводу пролягатиме дном Чорного моря від компресорної станції "Берегова" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії.

Загальна довжина чорноморської ділянки становитиме близько 900 кілометрів, а максимальна глибина - понад два кілометри. Для наземної ділянки від Болгарії розглядаються два можливі маршрути - один на північний захід, інший - на південний захід.

ICTV

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: